Koeloimen sitominen
Koeloimessa oli kolmea eri materiaalia: toinen puoli kokonaan puuvillapellavaa, ja toinen 74x2 puuvillalankaa sekä ohutta merseroitua puuvillankaa (Sade nimeltään, sitä ei enää valmisteta). Loin molemmat puolet kolmelta päältä, ja sitoessani tajusin, että ikat- loimi kannattaakin luoda useammalta päältä, koska se helpottaa nippujen sitomista ja sisarusten laskemista. Sidottavien nippujen kannattaa myös olla lankamäärältään sisaruksen kokoisia, jos on siis luonut kolmelta päältä kuten minä, on nipussa hyvä olla kolmella jaollinen määrä lankoja, muuten niisiessä saattaa lankoja eksyä väärälle paikalle kuviossa.
Holvikaarikuviota kuuden langan nippuina |
Työvälineeni sitomisessa olivat keittämisenkestävät pakastepussit ja kalalanka. Suurimman osan sidoin kuuden langan nippuihin käyttäen pussia apuna, ja solmuina puolirusetteja, jotta saksia ei avausvaiheessa tarvitsisi paljoa käyttää. Kokeilin myös perinteistä tapaa sitoa kieputtamalla kalalankaa vieri viereen.
Sitominen oli suhteellisen hidas prosessi, mutta silti antoisa ja toi myös rohkeutta loimen käsittelyyn, ymmärrystä siitä, ettei se mene rikki vaikka sitä käsitelläänkin. Alussa sidoin pussit huolellisemmin kuin loppuvaiheessa ja se kyllä sitten näkyi, laiskottelu sitomisessa näkyy lopputuloksessa!
Ihan nipussa! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti